[O2] Fotel kierowcy - regulacja części lędźwiowej - alternat
Witam,
W moim samochodzie fotel kierowcy niestety nie posiada regulacji części lędźwiowej a po dłuższej jeździe (>1h) zaczyna mnie boleć kręgosłup - czuję, że mój odcinek lędźwiowy kręgosłupa nie ma podparcia - wpada w oparcie. Znalazłem kawałek jakiejś gąbki i podkładam go pod lędźwie - POMAGA . Nie mniej jednak wolałbym po prostu usiąść wygodnie w fotelu bez konieczności "kokoszenia się" w nim wpychając każdorazowo gąbkę pod plecy. Gdybym wiedział, że będę miał problemy z lędźwiami to bym zamówił tą regulację, no ale teraz to już chyba musztarda po obiedzie.
Pytanko:
Czy da się taką regulację zainstalować w istniejącym fotelu?
Czy zna ktoś jakieś alternatywne, sprawdzone rozwiązanie dzięki któremu można by poprawić ergonomie fotela kierowcy?
a po dłuższej jeździe (>1h) zaczyna mnie boleć kręgosłup
przyzwyczai się kręgosłup do nowego fotela, tylko daj mu trochę czasu. Jak się przesiadłem z CC700 do Fabii też mnie kręgosłup bolał, ale po czasie przeszło.
Ale jak się upierasz to wymień fotel i przełóż fotel z lepszej wersji.
A nie lepiej było kupić wersję Ambiente niż teraz kombinować i wymieniać, zamieniać ?
A nie lepiej było kupić wersję Ambiente niż teraz kombinować i wymieniać, zamieniać ?
Lepiej, gdybym teraz miał kupować O2 to pewnie zastanowiłbym się 2x nad wyborem wersji, albo przynajmniej starałbym się żeby dołożyli parę dodatkowych elementów do MINT'a, no ale teraz to już po fakcie , w związku z czym muszę kombinować .
Ale z drugiej strony gdyby nie te bóle pleców to będące wynikiem niedopasowanego fotela, to byłoby OK.
Ja również w wersji Ice+ nie miałem regulacji wygięcia i teraz bardzo żałuję. Mój i mojej żony kręgosłup zdecydowanie zczyna szwankować po ok. 2 godzinnej jeździe
Ale moja zaradna żonka poradziła sobie w ten sposób, że w sklepie ortopedycznym kupiła nakładki na fotel, które sprzedawane są w dwóch rozmiarach wygięcia. Montowane są do fotela za pomocą paska ze sprzączką. Jeśli masz pokrowce, to tej poduszki nawet nie widać, a nawet nie trzeba zapinać paska okalającego oparcie fotela. Wtedy jest "regulowana" na wysokość
Koszt takiej poduszki (estetycznie i trwale wykonana z dobrych materiałów) to około 30 zł/ szt.
Kiedyś przymierzałem do fotela taki patent z Norauto, ale nie mieścił się na szerokość w zagłębieniu oparcia fotela i strasznie odstawał.
A czy jest możliwość w OI wymiany samego oparcia kierowcy na to z regulacją, bez konieczności wymiany całego fotela (bez airbagu), czy też oparcie z siedziskiem tworzą całość (chodzi o tapicerkę)?
[ Dodano: Wto 01 Lip, 08 14:35 ]
Zamieszczone przez elektor
Fakt.. akurat regulacja lędzwiowa była dostępna w opcji za 600 zł.
Za tyle to pewnie można dostać dwa używane fotele z regulacją
A czy jest możliwość w OI wymiany samego oparcia kierowcy na to z regulacją, bez konieczności wymiany całego fotela (bez airbagu), czy też oparcie z siedziskiem tworzą całość (chodzi o tapicerkę)?
oparcie jest oddzielnym elementem, podobnie jak siedzisko
podobnie jest z gąbkami siedzenia i tapicerką pokrycia
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Tak nawet myślałem kiedyś o wymianie foteli na inne, np. z Leona albo SuperB. Są dużo wygodniejsze niż Skodowskie. Jednak nie byłem pewien czy będą pasować bez żadnych przeróbek - wyjąć jedne, włożyc drugie. Czy to wogóle możliwe?
Dezet, po pierwsze to temat wałkowany co najmniej kilka razy - tak fotele z innych aut grupy VAG na tej płycie podłogowej pasują między sobą Plug & Play (różne są tylko wtyczki od airbagów)
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
witam, w OI regulacja podparcia lędzwiowego miała bardzo duży zakres, natomiast w OII zakres jest za mały, dopiero pod koniec krecenia gałką się troszę wysuwa co swiadczy jednak ze linka nie jest zerwana,( jak to sie działo w OI). może byc jakaś inna typowa awaria w tym miejscu? chodzi mi o to że nie mogę rozbebeszyc fotela na kilka dni to bym sie przygotował...
Komentarz